Komplex értékesítési tréning

"Bármi is juttatott el valakit arra a szintre, ahol most van, az nem lesz elég ahhoz, hogy ott is tartsa."

A többi kereskedelmi tréninggel ellentétben, melyek elsősorban a prezentációs és eladói képességekre összpontosítanak, a Komplex értékesítési tréning a stratégiai elemzést helyezi előtérbe, melynek minden értékesítési tevékenységet meg kell előznie. Az eladás tárgyát képező termék vagy szolgáltatás jellegétől függetlenül minden, kereskedelmi tapasztalatokkal rendelkező értékesítési szakember részére ajánlott megismerni a számos cégnél már sikeresen alkalmazott módszertant.

A legtöbb értékesítési tréning kizárólag a taktikára fókuszál, hogy mit csináljunk, ha egyszer már bejutottunk a leendő ügyfelünkhöz. A komplex értékesítés során azonban szükségünk van stratégiák kidolgozására. Még mielőtt felemelnénk a telefonkagylót, előre eltervezzük, hogy mit, miért fogunk tenni. A taktika nagyon fontos, de csak akkor lehet hatékony, ha előtte kialakítjuk a stratégiánkat, ami szerint dolgozni fogunk. A taktika és stratégia kéz a kézben járnak, de sajnos az utóbbi fontosságáról gyakran megfeledkezünk. Ez a tréning segít tudatossá tenni, hogy mikor és kivel kell tárgyalnunk, milyen információkat kell megszereznünk, és azokat hogyan célszerű felhasználnunk.

A résztvevők ezen a kétnapos, gyakorlatorientált tréningen olyan értékesítési gondolkodásmódot sajátítanak el, amellyel kizárható a találgatáson alapuló, és a kívánt eredményekben csak reménykedő üzletkötés. Segítségével tudatossá, ennek eredményeképpen pedig sokkal hatékonyabbá és nyereségesebbé tehetik cégük kereskedelmi tevékenységét. A tréning hallgatói a meglévő és leendő ügyfeleikkel való gyakorlati feladatok megoldása során konkrét stratégiákat dolgoznak ki, melyekkel megvalósíthatják az éppen aktuális és jövőbeni üzleti céljaikat.