Középhaladó értékesítési tréning

"A vevők a saját igényeik alapján vásárolnak, és nem aszerint, amit mi akarunk eladni nekik."

Ügyfélközpontú értékesítés tréningünk, az értékesítési tevékenység "taktikai" részével foglalkozik, azaz hogyan tudjuk hatékonyan megszervezni és irányítani az egyes üzleti megbeszéléseinket, legyen szó telefonon történő megbeszélésről, személyes tárgyalásról vagy akár email-en történő üzleti levelezésről.

A legtöbb eladástechnikai tréninggel ellentétben, melyek az értékesítőket saját elképzelésük prezentálására tanítják, az ügyfélközpontú értékesítés a jelöltjeink vagy már meglévő ügyfeleink "koncepciójának", vagyis az általuk elképzelt megoldásnak a feltárására és megértésére koncentrál, ami miatt valójában megvásárolnak valamit.

A hagyományos eladói megközelítés, mely a terméket vagy szolgáltatást helyezi a középpontba, az ügyfélközpontú értékesítés a vevői igények hatékony feltárására irányuló, négy részből álló, elsősorban kérdésfeltevésre alapuló módszertant ismertet meg a résztvevőkkel. Ezzel a megközelítéssel hatékony információáramlást és folyamatos kommunikációt alakíthatunk ki ügyfeleinkkel vagy jelöltjeinkkel, lényegesen meg tudjuk különböztetni magunkat versenytársainktól, valamint segít a mindkét fél számára előnyös, "nyer-nyer" üzleti kapcsolatok kialakításában és hosszú távú fenntartásában. A termékek/szolgáltatások eladása helyett a koncepciók vagy megoldások értékesítési filozófiájának alkalmazása számottevően növeli az értékesítők magabiztosságát és hitelük megteremtésének esélyeit értékes ügyfeleiknél.